ETWİNİNG PROJESİ

Okulumuz Polonya ve Ispanya okuluyla birlikte Etwining Projesi'nde yer alıyor. Proje ile öğrencilerin çevreye olan farkındalığının arttırılması; problem çözme , akranlar arası iletişim ve işbirliği, grup çalışması becerilerinin gelistirimesi , yaratıcılık duzeyinin arttirilmasi hedeflenmektedir. Proje, Japon Kamishibai tiyatrosu ile  çevremizi koruma fikrini bir araya getiriyor.

 

Öğrenciler kendi ülkelerindeki çevre sorunlarına ilişkin kendi ulusal dillerinde bir hikaye yazdılar. Nesli tükenmekte olan türler, karadaki yaşamın korunması, ekolojik yaşam tarzının desteklenmesi, Kamishibai tiyatrosunun senaryolarini olusturdu. Örneğin,  bir hayvan karakterinin basindan gecen maceralar anlatildi. 

 

Ilk olarak, oğrenciler hikayeyi İngilizceye çevirdiler. Çevrilen hikayeler e-posta yoluyla proje ortaklarına - Polonya'dan Türkiye'ye - Türkiye'den İspanya'ya - İspanya'dan Polonya'ya gönderildi.

Öğrenciler hikâyeleri resimlendirdiler.

Öğrenciler hikayeleri arkadaşlarına anlatti . Oyunlar kaydedilip internete yüklendi ve diğer ortak okullara gönderildi.

 

Proje esnasinda, koordinatörler proje için sınıf seçmekten, eTwinning platformuna kaydolmaktan, sonuçları paylaşmaktan, sonuçları platforma yüklemekten ve diğer ortaklarla iletişimde kalmaktan sorumlu oldu

 

İşte dorduncu sınıf öğrencilerimizin bu güzel projeyle ilgili çalışmaları!!




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi